Четвер, 28.03.2024, 13:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Популярні статті
Наше опитування
Як давно, Ви робили ремонт у власній оселі
Всього відповідей: 23
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

РЕМОНТ - Інформація про ремонт квартир та будівль

Головна » 2010 » Березень » 10 » Вітальня - "візитна картка" інтер'єру.
00:46
Вітальня - "візитна картка" інтер'єру.
Вітальня

Спальня, ванна, кабінет і навіть кухня - простори інтимні, і в їх оформленні головну роль грають наші суб'єктивні смаки і переваги. Головна ж кімната нашого будинку - вітальня, своєрідна «візитна картка» інтер'єру. Адже вона призначена не тільки для членів сім'ї, але і для нескромних око відвідувачів. Саме по ній судитимуть про ваш смак, спосіб життя і достатку.

Меблі для вітальні
У невеликих квартирах вітальня часто суміщає функції загальної кімнати, місця для прийому гостей і кімнати відпочинку. Тому в залежності від того, яке навантаження нестиме вітальня у вашому будинку, варто вибирати для неї обстановку.

Виробники меблів також вкладають в слово «вітальня» самий різний зміст.

Російські, чеські, польські, словацькі набори для віталень найчастіше складаються з м'яких меблів (диван + два крісла), журнального столика і стінки. А західноєвропейські виробники в основному прирівнюють вітальню до їдальні і комплектують обіднім столом, стільцями і великою кількістю буфетів, вітрин і комодів. Ось чому вибирати меблі для вітальні краще за все поелементно, відповідно до вашого власного поняття про те, що в ній повинно знаходитися.

Кожна вітальня має свій «центр». Це може бути традиційний камін, телевізор або система домашнього кінотеатру. Навколо нього і розташовуються м'які дивани і зручні крісла. Яскравими елементами декору стають оригінальні підставки, тумби, стійки та інші меблі для апаратури і ТБ.

Багато предметів меблів у вітальні, частіше невеликі, обладнають коліщатками або роликами. «Мобільна» меблі дуже зручна, її легко пересувати з місця на місце. У сучасних віталень ви можете зустріти не тільки сервіровочні і журнальні столики на колесах, тумби під ТВ і стійки для CD на роликових опорах, але й мобільні крісла, дивани і навіть великі стелажі.

У всіх віталень обов'язково присутній, хоча й у різних видах, корпусні меблі. Це можуть бути багатофункціональні стінки і стелажі, що складаються з декількох секцій; вітрини, буфети, серванти, комоди і тумби для зберігання сувенірів, посуду для їдалень, книжкові шафи, настінні полиці різного призначення і т.п.

Кольорові сполучення
До колірного рішення свого житлового простору, а тим більше, вітальні слід підходити з особливою ретельністю, хоча строгих правил колірного оформлення тут не існує. Головне, щоб «тональність» вітальні не представляла собою занадто явний дисонанс з колоритом інших кімнат. Одне з найважливіших умов колірного оформлення інтер'єра - гармонія в сполученні різних кольорів і відтінків. Якщо ваш будинок часто повний гостей, при виборі колірної гами вітальні доречно використовувати теплі тони (червоний, оранжевий, жовтий), які створюють в кімнаті піднесений настрій. Якщо ж вітальня є в першу чергу місцем відпочинку і розслаблення, варто подумати про холодних тонах - блакитний, зелений, синій. За допомогою кольору можна розділити вітальню на дві частини: їдальню оформити у веселих, радісних, яскравих тонах, а місце навколо каміна або телевізора - в спокійних холодних, які налаштовують на релаксацію. Якщо ж ви вирішили візуально розширити приміщення за допомогою білого кольору, слід враховувати той факт, що цей колір має здатність освітлювати яскраві кольори. Наприклад, червоний поруч з білим буде мати рожевий відтінок, а синій виглядатиме скоріше як темно-блакитний.

Освітлення
Для того щоб склався той чи інший образ приміщення, необхідне злиття безлічі компонентів - архітектури, елементів декору і багато чого іншого. Однак, як показують останні дослідження, в тому числі і зі сфери психології, саме освітлення найбільш сильно впливає на формування настрою.

Важливим елементом створення настрою є характеристика спектру, що випромінюється лампою. Наприклад, діловий настрій допоможе створити яскраве освітлення. Чим вище температура розжарювання і чим більше в спектрі блакитного кольору, тим чіткіше сприйняття предметів. Такий ефект властивий більшості флуоресцентних джерел світла. А ось низькотемпературні лампи додають інтер'єру розпливчастий, загадковий флер.

При різноманітті джерел світла, які виробляються в даний час, можна добиватися акцентування уваги до одних зонах приміщення, скрадиванія простору в інших; розбурхує різкості або розслабленої розпливчатості предметів.

Як вважають дизайнери по світу, найпоширенішим бажанням замовників сьогодні є створення емоційно насиченого, «драматичного» інтер'єру. Втілити його, маючи в своєму розпорядженні сучасними засобами, не складає особливих труднощів, головне - не «переборщити» з драматизмом. Адже такі інтер'єри стимулюють психіку, розважають і тримають в напрузі, а це може виявитися надмірним навантаженням при тривалій дії. Тому треба бути особливо обережними з фіксованими джерелами світла, що ділять простір на світло і темряву. «Драматичним» елементами є також джерела нижнього світла - свічки на столі і полум'я каміна при затемнення всього іншого простору.

Джерела верхнього світла, навпаки, знімають «драматизм», підтримують рівний настрій. Створюється «ефект похмурого дня» з м'яким безконтрастна освітленням - відповідний для роботи, але позбавляє вас піднесеності.

Такі джерела світла, як високий канделябр, відносять до змішаних - і верхнім і нижнім - світильників. Вони ніби балансують між "драмою" і похмурої повсякденністю.

Якщо ж дизайнер використовує одночасно і верхні, і нижні джерела світла, створюється атмосфера наповненості простору і життєрадісності. У кожному приміщенні на певній висоті, існує горизонтальна лінія, яка визначає оптимальний баланс верхнього та нижнього освітлення. Якщо освітленість простору нижче цієї лінії інтенсивніше, ніж у простору вище за неї, приміщення буде виробляти емоційно забарвлене відчуття ( "драма"). І вона буде тим сильніше, чим вище буде контрастність між світлом і тінню внизу. Якщо більш яскравим буде простір над лінією, кімната стане нудною, як у похмурий день. При однаковій освітленості обох зон ви отримаєте ефект "нейтральної легкості", який деякі ототожнюють з яскравим сонячним днем.

І, нарешті, кілька конкретних порад з підбору кольору і інтенсивності ламп до різних емоційних ефектів. Якщо ви хочете створити атмосферу тепла і затишку, використовуйте низькотемпературні джерела світла. Різкий і холодний настрій вимагає високотемпературних ламп. Відчуття тривоги створюється газосветнимі содовим лампами. Для формування розкішного і в той же час наповненого життям інтер'єру рекомендуються використовувати галогенні і флуоресцентні лампи верхнього діапазону потужності.

Переглядів: 4705 | Додав: Klinton | Теги: гостинная, Меблі, Ремонт, Вітальня, мебель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: